30.7.11

Halvveis. Kanskje.

Halvveis er ett av mine yndlingsord. Så positivt, så framtidsretta, så målbart, så nå-er-det-bare-nedoverbakke-igjen (enda det trenger det virkelig ikke å være), så nå-er-dette-snart-slutt-og-noe-nytt-kan-begynne-ord.


Jeg er halvveis på et nytt vognteppe som har fått navnet Orions belte. Av naturlige grunner.
Jeg oppdaga her om dagen at Queen Mudd har starta et stort prosjekt, en stjernekofte, der hun bruker stjerner fra boka 7668 stjärnor på samme måte som jeg gjør her. Hun bruker til og med samme garnet, Kauni! Ja, ja.

Vognteppet ender muligens opp som et sofapledd. Jeg har brukt omtrent samme maskeantall som når jeg strikker vogntepper med Wollmeise enda garnet er tykkere og jeg har gått opp en størrelse, fra 2,75 mm til 3 mm. Dette vil bli stort. Kanskje må jeg skjøte på noe på sidene, men siden jeg ikke har mer garn akkurat nå kan jeg jo tenke litt på det.
Mauds garn - som selger garnet tilgjengelig for meg - har lagt ned butikken sin i Strøget så da jeg skulle innom der i dag og kjøpe mer blå himmel måtte jeg gå hjem med uforrettet sak. Jeg syns alle garnbutikker skulle sende en sms til alle garnforbrukere i hele landet når de gjør sånn ...

Jeg er uansett fornøyd med fargesammensetninga - det blir akkurat som jeg hadde planlagt det skulle se ut.
Bortsett fra størrelsen, altså.

20.7.11

Ikke akkurat De Gule Sider

Du finner ikke mye gult hos meg; jeg er ikke en av dem som mener gult er kult. Verken hjemme hos meg, i garnkurven eller her på bloggen. Faktisk skrev jeg en dementi i fjor der jeg bekreftet det alle veit, jeg er ingen gul person. Jeg er heller ikke et solmenneske, og det kan henge sammen med det - og det er alt jeg vil si om fargepsykologi.


Nei, jeg må legge til denne aktuelle kvitrermeldinga fra Tante Ull: Her om dagen hadde hun vært på spinnetreff (Camp Pluckypluff), og da de (norske/nordiske) deltagerne opplagt var skeptisk mot å velge den gule ulla hadde spinneren Lexi Boeger gitt uttrykk for at det var fordi vi har for lite sol, hun selv er fra California og elsker gul.

Sjøl har jeg en teori om at gult er så veldig, veldig sterkt forbundet med påske (sekundært slim og andre kroppslige væsker) at det blir noe galt med å like det (året rundt).
Jeg på Twitter: "Noen som har noe fint å si om forholdet sitt til fargen gul?"
Tove: "Um, nei...?"
Men her om dagen var vi tre jenter som satt og slarva på Twitter. Cauchy har nettopp farga noe garn - fantastisk farging forøvrig! - og hun har nok vært gulere lenger enn både Hello Knitty - den tredje i samtalen - og undertegnede. Men Hello Knitty og jeg måtte innrømme at gult har vokst på oss det siste året.
Anjathor: "Jeg sliter skikkelig med gult. Ser at det kan være fint, men ikke i mitt hjem eller på min kropp. ;)"
Det er for meg sånn at jeg nesten kan tidsbestemme vannskillet. Jeg husker veldig godt Marianns elefantgenser som et vendepunkt hvor jeg begynte å tenke tanken:
- OK da, kanskje jeg liker gult av og til likevel.
Og beit meg sjøl i tunga. Som om det var feil - av meg - å like gult.
TanteUll: "Det er en varm solskinnsfarge!"
Omtrent samtidig så jeg bildet av denne, veggdekke, av svenske Märta Stina Abrahamsdotter fra ca. slutten av 1800-tallets.


Jeg veit ikke med deg, men er ikke det noe av det vakreste du har sett, fargemessig? Gulfargene er noe hjemmesnekra i stedet for industrifremstilt, og det er det som gjør det for meg, tror jeg.
NinaIH: "Favoritt fargen til Sambo :)"
Jeg har i lang tid håpa Claudia/Wollmeise skulle farge noe fint gult, sånt gult som jeg bare måtte bli forelska i. Men det har dessverre ikke skjedd ennå. Så på en regnværsdag på Vestlandet i ferien tvang mannen min meg med på Hifa, og der lå det gule garnet mitt.


Det er lov å forandre mening. Ikke sant? Det er lov å si Æsj! ett år for så og si Mhm! neste år, ikke sant?
Puddaholic: "Jeg blir mer og mer glad i gul. Særlig til barn og på møbler. Jo mere knall jo bedre, selv om strågul også er fint..."
Gå til Cauchys og Hello Knittys blogger og les deres vinkling. Og forhold til gult. Dette er vår Ode til Gult!

Har du noe du skulle sagt om gult? Legg gjerne igjen en kommentar, eller ta dette innlegget som en utfordring til å skrive din egen post om gult.

Small talking about yellow on Twitter the other day Cauchy, Hello Knitty and I agreed to write a blog post today about our relationship to that colour. Go to their blogs to read about their look at things. 
I recap my somewhat strained relationship to yellow, but that I might be in a process towards a more positive attitude. I tell about Mariann's Elephant Sweater and about the Swedish wall décor knit by Märta Stina Abrahamsdotter.  I have waited since then for Claudia of Wollmeise to make some nice yellow skeins, but I had to buy the yellow wool from Hifa instead. Not really a bad choice either.

14.7.11

Strikker i regnværet sommersolen

Fordi jeg hadde glemt (?) å ta med meg nok strikketøy til Vestlandet bare måtte jeg innom Hifa for å kjøpe noe garn. Eh, noe ...(Følger du meg på Twitter veit du at det blei for 1800 kr!)

I hvert fall har det vært så pass dårlig vær denne uka at det har vært nødvendig, men siden jeg også er nerd tok jeg det med på kajakkturen til Lindåsslusene.


Det jeg strikker på er et eksperiment i 4-tråda Superwash fra Hifa. Jeg får komme tilbake til hva det blir hvis det blir noe av det.
Og siden jeg heller ikke hadde pinnestørrelse måtte jeg kjøpe nytt sett. Prym samarbeider med KnitPro med noen nye pinner som ligner akkurat på KnitPros, bortsett fra at kabelen er svart. Og - kanskje er pinnene noe spissere enn vanlige Harmony? Uansett, jeg kjøpte et par på Hifa og er kjempefornøyd så langt.

Fortsatt god sommer!

12.7.11

Per Spook-barnegenseren

Inspirert av Borntoknits strikk-på-sommerhytta-bilder bestemte jeg meg for å ta med det siste strikkeprosjektet mitt - som jeg har fått ferdig her på Vestlandet - og vise fram vår sommerhytte.


Nå er ikke det helt sant. Vi har ikke hytte på Fedje, men det er ikke så langt unna (vel, det er egntlig et stykke unna da) - uansett, det er i hvert fall inspirert.Takk, takk :)

Genseren er strikka til en 3-4 åring, men siden det er i Wollmeise så er den blitt litt mindre og det kan hende den passer den snart 2 år gamle gutten den er beregna til i vinter. Jeg har brukt Feldmaus og Natural, og den veier ca. 250 gram, det var godt igjen av begge nøstene. Den er strikka på 2,5 mm, og det er ingen modifisering, jeg fulgte mønsteret slavisk. I den grad det var mulig å følge det ordrett, det er ikke alt i det som er like lett å skjønne. Og for å si det sånn, monteringa tok lenger tid enn strikkinga.
Men fin blei den, og jeg håper den passer. Jeg får se det til uka.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...