14.6.15

En Ullhælj er over

Den som tror jeg bare reiser fra den ene garn- og strikkefestivalen til den neste, lever som en dronning, treffer hyggelige folk, skaffer meg kontakter, holder foredrag og workshops - ehm, den er ikke så langt unna sannheten. 
Pssst, denne veien, Ann!
Jeg kan med stolthet få si at jeg deltok på verdens første Ullhælj, og etter responensen å dømme blei den godt mottatt av folk i den 8000-sjeler store kommunen Løten, rett øst om Hamar.  

Den flotte logoen de laget 

Fredag til søndag holdt Løten bibliotek sine folke-dører åpne for alle som er interessert i ull, både før det er opprstrikka og etter .
Men da har jeg ikke fortalt at det både kom folk fra Elverum, Hamar, Lillehammer og Oslo også. For ikke å snakke om garnfolka som var dratt til torgs. 
Strålende NinaPetrina var kommet fra Tromsø og solgte håndfarget garn og strikkemønstre.   
Og Marion R Design var kommet fra Verdalen med kofferten full av deilig, tynt ullgarn og garnpakker med strikkemønstre


Fra Bergen hadde Malsen og mor sendt flere kasser med den tynne ulla Shetland Soft, og jammen kom ikke enda en norsk garnfarger, Maskepigen fra Stavanger og solgte sine sukkertøy. Eh, hesper. 


Sjøl holdt jeg et kurs i klipping i strikka plagg uten bruk av symaskin og en kort oppsummering av bruk av forkorta rader i strikking. Heldigvis fikk jeg hjelp av frivillige til å selge mønstrene og strikkebagene mine.


Flere av damene på klippekurset mitt lovte at de nå bare skulle sy én symaskinsøm over klippekanten der de tidligere hadde sydd fem. Kanskje noen av dem også etter hvert kan lokkes helt over til klipping uten symaskin? 


Som vanlig samla jeg på strikkekjendiser:
Mariann R Bjerkmann / Knitsandpieces
NinaPetrina, KnitnettyMonstermerete og Marion R Design 
Trine Johonsen / Drømmestrikk
Jeg traff mange flere (strikkekjendiser), men jeg veit ikke om jeg kan legge ut bilder av dem ... størst var det å treffe å ta selfie med Lene Tøsti - det skal tas vare på. 
Og så traff jeg mønstrene mine in live. Dette vil nok bli en god oppsummering for egen del:

Loppa lenge leve!
Jeg kan ikke si annet enn at jeg håper at alle som var innom, innom mine kurs, innom biblioteket og Løten nærstasjon, inn Heidi fra Woolspires kurs, forelesningen til Nina Granlund Sæther om strikketrender, innom spinnekurset - ja, jeg ser særlig på deg, Ann Cristin!, innom en eller annen begivenhet denne helga hadde det like hyggelig som jeg hadde det. 
En særlig takk til Vigdis som tok meg så varmt imot og spanderte nydelige jordbærsyltetøy, takk til Solveig og Tea som har jobba så hardt for å få dette i havn, takk til Husflidesforeninga, Løten bibliotek og Hedemark fylkeskommune.  

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...